- 29 Ocak 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme483
Domates daha önce de belirttiğimiz gibi kurutması en zor sebzelerden bir tanesi. Domateslerin şoklama tekniği ile kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra çekirdekli kısımlarını çıkartıp kuru bir şekilde tepsiye dizmek için kağıt havluyla silip,
fazla sularını alıyoruz. Tepsiye sıra sıra dizdiğimiz domatesleri önce 65 derecede 2 saat sonra 48 derecede 18-20 saat kurutuyoruz. Tamamen kuru olduğuna emin olduğumuz domatesleri oda sıcaklığına geldikleri zaman blender’ımızın uygun boydaki haznesine koyup toz haline gelene kadar çekiyoruz.
Yorum Yap